Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/03 15:15

botkin

ROMFEA.GR | Εγκαινιάστηκε ο πρώτος ναός στη Ρωσία που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ευγένιο Μπότκιν, ιατρό της Τσαρικής Οικογένειας των Ρωμανώφ.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Επίσκοπος Ορέχοβο και Ζούεβο κ. Παντελεήμονας, παρουσία του ιατρικού προσωπικού και ασθενών του Νοσοκομείου της Μόσχας.

Να αναφερθεί ότι η Εκκλησία βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου της Μόσχας, προς τιμήν του Αγίου που υπήρξε Ιατρός.

Ο Επίσκοπος Ζούεβο μιλώντας για τον Άγιο Ευγένιο, ανέφερε πως «ο Άγιος σε όλη του την ζωή, αφοσιώθηκε στο καθήκον του ιατρού, ενώ ήταν γεμάτος από αγάπη για τον άνθρωπο.»

«Ο ναός του Αγίου ήταν απαραίτητος για το Νοσοκομείο, αφού κάθε χρόνο θεραπεύονται 50.000 ασθενείς. Όλοι έχουν ανάγκη να προσευχηθούν, τόσο οι ασθενείς όσο και οι συνοδοί τους» ανέφερε η Διευθύντρια του Νοσοκομείο κ. Ιρίνα Ναζάροβα.

Ο Ναός δημιουργήθηκε στον δεύτερο όροφο με πρωτοβουλία του Νοσοκομείου, και επικεφαλής τον Αλέξανδρο Τσουτσάλιν του Ινστιτούτου Έρευνας Πνευμονολογίας.

Ο Άγιος Ευγένιος γεννήθηκε στις 27 Μαΐου το 1865 στο Τσάρσκογιε Σελό, και υπήρξε γιατρός της αυλής του Αυτοκράτορα Αλεξάνδρου Β΄ , του Αλεξάνδρου Γ.

Το 1908 κλήθηκε από την αυτοκράτειρα Αλεξάνδρα Θεοδώροβνα, να εργαστεί ιδιωτικά για τον Τσάρο Νικόλαο Β΄.

Ο Ευγένιος δεν αποχωρίστηκε τον Τσάρο ούτε μια μέρα στην εξορία, ενώ πάντα εξυπηρετούσε τους κατοίκους των περιοχών δωρεάν.

Την νύχτα της 16ης Απριλίου 1918 ο Ευγένιος Μποτκίν έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Μπολσεβίκων, μαζί με την Τσαρική Οικογένεια στην οικία Ιπάτιεφ στο Σβερντλόβσκ.

Το 1981 η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία με Συνοδική απόφαση, συμπεριέλαβε τον Ευγένιο Μπότκιν στο Ρωσικό Αγιολόγιο.

botkin2

botkin3

botkin1

Εμφανίσεις: 304746
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: