Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/02 21:24

poepe22

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Στην ιστορία θα γραφτεί η σημερινή ημέρα, αφού 1.000 χρόνια μετά το «Μεγάλο Σχίσμα» του 1054, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος και ο Πάπας Φραγκίσκος, συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο «Ζοσέ Μαρτί» της Αβάνας στη Κούβα.

Να αναφερθεί ότι ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας μετέβη στο αεροδρόμιο μισή ώρα πριν από την συνάντηση με τον Ποντίφικα, όπου συνομίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αβάνας, Καρδινάλιο Λούκας Ορντέγκα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσγειώθηκε στις 14.00 τοπική ώρα Αβάνας, και μετά από 25 λεπτά περίπου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν αδελφικό ασπασμό μπροστά στις κάμερες, ενώ αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα της σημερινής συνάντησης.

"Η συνάντηση λαμβάνει χώρα την σωστή ώρα και σε στο σωστό τόπο, ενώ οι αποστάσεις πλέον δεν αποτελούν εμπόδιο για να πραγματοποιηθούν τέτοιες συναντήσεις" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.

Πάντως οι δύο πλευρές προετοίμαζαν τη συνάντηση επί δύο δεκαετίες, και πλέον η συνάντηση αυτή  «δεν αποκλείεται να αναθερμάνει και τις διπλωματικές σχέσεις Ρωσίας και Δύσης».

Αυτή την ώρα η συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη κεκλεισμένων των θυρών, ενώ να σημειωθεί ότι η Romfea.gr δημοσιεύσε πρώτη στην Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο την συνάντηση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ (ΑΓΓΛΙΚΑ)

Νεότερη ενημέρωση: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος σχολίασε την συνάντηση μέσω του κοινωνικού δικτύου Twitter, το οποίο παραθέτουμε παράκατω σε φωτογραφία.

pope1

pope2

aanks

212121

Εμφανίσεις: 308027
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: