Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/11 19:31

kipsitze

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Τον κώδωνα του κινδύνου για εθνικό διχασμό κρούει η Εκκλησία της Ρωσίας, καλώντας όλους να αποφύγουν κάθε μορφή διάσπασης της κοινωνίας γύρω από το θέμα του εμβολιασμού.

"Δεν πρέπει να μετατρέψουμε το ζήτημα του εμβολιασμού, σε παράγοντα εθνικού διχασμού" - τόνισε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας για τα ΜΜΕ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης.

Επίσης ο Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας, σημείωσε ότι όσοι υποστηρίζουν τον εμβολιασμό για τον COVID-19 αλλά και όσοι δεν τον υποστηρίζουν πρέπει να ανταλλάσσουν απόψεις σε πολιτισμένο επίπεδο και όχι να αλληλοκατηγορούν ο ένας τον άλλον για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

"Δεν πρέπει ένα κομμάτι της κοινωνίας να είναι ενάντια στο άλλο! Υπάρχει η ήρεμη και ευγενική στάση, απέναντι σε όσους τηρούν μια διαφορετική άποψη" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Βαχτάν Κιψιτζέ.

Ο εκπρόσωπος του Συνοδικού Τμήματος μίλησε και την παροχή πλεονεκτημάτων στους εμβολιασμένους έναντι των μη εμβολιασμένων, λέγοντας ότι "κατά τη γνώμη μου, η επίδραση του εξαναγκασμού σε αυτόν τον τομέα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, επειδή μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη πόλωση απόψεων και ακόμη περισσότερο να ξαναχτίσει ορισμένους ανθρώπους εναντίον άλλων".

"Δεν θέλουμε να υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός μεταξύ των πιστών, και για τον λόγο αυτό οι ναοί δεν απαιτούν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή κωδικούς στην είσοδο, ελπίζοντας στην «ευθύνη και συνείδηση» των ενοριτών" - ανέφερε κλείνοντας ο κ. Βαχτάν Κιψιτζέ.

Εμφανίσεις: 298594
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: