Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/09 22:30

putin niefski pskof 6

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Παρουσία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου και του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 η τελετή εγκαινίων του μνημείου "Άγιος Πρίγκιπας Αλέξανδρος Νιέφσκι" στην περιοχή του Πσκοφ.

Να αναφερθεί ότι εκτός από τον Πατριάρχη και τον Ρώσο Πρόεδρο, συμμετείχε και ο οικείος Μητροπολίτης Πσκοφ κ. Τύχων, Πρόεδρος του Πατριαρχικού Συμβουλίου Πολιτισμού,

Ο Πρόεδρος Πούτιν στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: "Σήμερα, εγκαινιάζουμε ένα υπέροχο μνημείο, αυτό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι. Ο Πρίγκιπας νίκησε τους ξένους εισβολείς, ενώ υπερασπίστηκε το Νόβγκοροντ και το Πσκοφ, και γενικά την αρχαία Ρωσία."

"Φέτος εορτάζουμε 800 χρόνια από την γέννηση του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, και η αγάπη προς το πρόσωπό του μεταδίδεται από γενιά σε γενιά" - πρόσθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Μόσχας, ανέφερε ότι "το γεγονός που παρακολουθούμε έχει μεγάλη πνευματική σημασία. Επειδή στο επίκεντρο των ενεργειών του πρίγκιπα Αλεξάνδρου Νιέφσκι ήταν η ιδέα της υπεράσπισης της πίστεως".

"Εύχομαι ο Θεός να δώσει το πνεύμα και την εσωτερική δύναμη του Αγίου στον λαό μας, έτσι ώστε ο καθένας πειρασμός να μην κλονίζει την εμπιστοσύνη του στις πατριωτικές θέσεις" - συμπλήρωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Στη συνέχεια ο Βλαντιμίρ Πούτιν, συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Κύριλλο και τον Μητροπολίτη Πσκοφ, επισκέφθηκε το παρεκκλήσι προς τιμήν του Αγίου Πρίγκιπα Αλεξάνδρου Νιέφσκι.

Τα εγκαίνια του μνημείου στις όχθες της λίμνης Πέιπσι είναι μία από τις κεντρικές εκδηλώσεις του εορτασμού της 800ης επετείου από τη γέννηση του Αγίου Πρίγκιπα Αλεξάνδρου Νιέφσκι που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα.

putin niefski pskof 1

putin niefski pskof 1

putin niefski pskof 1

putin niefski pskof 1

putin niefski pskof 1

putin niefski pskof 1

putin niefski pskof 1

putin niefski pskof 1

Εμφανίσεις: 300757
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: