Γράφτηκε από τον/την με πληροφορίες Facebook. 01/12 21:45

borispol8

Την είδηση σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου να επισκεφθεί την Ουκρανία το καλοκαίρι του 2021 μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού Ντενίς Σμιγκάλ, σχολίασε μέσω Facebook ο Μητροπολίτης Μπορισπόλ κ. Αντώνιος.

"Προχθές, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την Ουκρανία. Η επίσκεψή του θα πραγματοποιηθεί παραμονές της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας (24 Αυγούστου). Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την πτυχή, δεν είναι τόσο δύσκολο να υποθέσουν ότι ο Πατριάρχης θα έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα" - ανέφερε ο κ. Αντώνιος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος τονίζει: "Θα ήταν καλό εάν ένας ξένος επισκέπτης, αντί επίσημων δεξιώσεων ή συμμετοχής σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται ειδικά για αυτόν, θα μπορούσε να επισκεφθεί αρκετές περιοχές της Ουκρανίας για τουλάχιστον λίγα λεπτά."

"Για παράδειγμα, θα μπορούσε ή όχι ο Πατριάρχης να κοιτάξει στα μάτια τους πιστούς που ξυλοκοπήθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια της κατάσχεσης Ναών, όπως για παράδειγμα σε χωριά στην περιοχή του Τερνοπίλ; Να δει και να πει με σιγουριά αν έφερε την ειρήνη στην εκκλησιαστική ζωή της Ουκρανίας με τον τόμο. Επίσης να αντικρίσει την οικογένεια του αποθανόντος π. Λεωνίδα Ντελικάτνοβο της περιοχής του Τσερνίβτσι, του οποίου η υγεία υπονομεύτηκε ανεπανόρθωτα από ατελείωτες επιθέσεις τόσο σε αυτόν όσο και την κοινότητά του από υποστηρικτές της ΟΕΟ" - συμπληρώνει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μπορίσπολ.

Σε άλλο σημείο ο Ουκρανός Ιεράρχης, τονίζει ότι "υπάρχουν εκατοντάδες παρόμοιες ερωτήσεις. Επειδή υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις και περιστατικά που περιλαμβάνουν ανθρώπινη θλίψη, πόνο και βάσανα."

"Αυτό που μπορεί να πει κάποιος, είναι ότι το μερίδιο της ευθύνης γι 'αυτούς βαραίνει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος, επιδιώκοντας απεριόριστη εξουσία, νομιμοποίησε το ουκρανικό σχίσμα και προκάλεσε έτσι ένα ισχυρό κύμα πίεσης, καθώς και διώξεις πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας" - συμπληρώνει ο κ. Αντώνιος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μπορισπόλ, υπογραμμίζει πως "η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία μπορεί να δώσει νέα ώθηση στις παραπάνω διαδικασίες. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να μας τρομάξει. Η Εκκλησία πέρασε πολλές δοκιμασίες και βγήκε νικήτρια."

Εμφανίσεις: 301464
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: