Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/11 23:16

ilarion beligradi

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Στο Βελιγράδι έφτασε το βράδυ του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου 2020 ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μετέβη στο Βελιγράδι για να παραστεί στην Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου, με τον οποίο διατηρούσε όλα αυτά τα χρόνια ιδιαίτερη φιλία.

Στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα» τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνα κ. Πορφύριος και ο Επίσκοπος Νις κ. Αρσένιος.

Αμέσως μετά ο Ρώσος Ιεράρχης συναντήθηκε με τον Τοποτηρητή του Πατριαρχικού Θρόνου της Σερβίας, Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομο και Μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μετέφερε στον Τοποτηρητή και τους Ιεράρχες τα συλλυπητήρια του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου για την κοίμηση του Πατριάρχη Ειρηναίου, καθώς και τις θερμές ευχές του προς όλους.

Επίσης, συζήτησαν διάφορα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ μοιράστηκαν διάφορες αναμνήσεις από τον μακαριστό Πατριάρχη Ειρηναίο.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος, μετέβη στον Καθεδρικό Ναό του Βελιγραδίου όπου εκεί τέλεσε τρισάγιο ενώπιον της σορού του Πατριάρχη Ειρηναίου.

ilarion beligradi1

Εμφανίσεις: 300298
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: