Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/10 11:30

sokolov

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


"Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χρησιμοποιεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να εφαρμόσει την πολιτική του" - δήλωσε την Τετάρτη ο Βλαντιμίρ Λεγκούντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Πατριαρχείου Μόσχας για Εκκλησιαστικές Σχέσεις με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ.

Ο Εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι "η αμερικανική διπλωματία είναι ειλικρινής με την απλότητά της: χρησιμοποιώντας το Φανάρι για τα δικά του συμφέροντα, σκοπεύει να πολεμήσει την επιρροή οποιουδήποτε άλλου κράτους που δεν είναι έτοιμο να εκπληρώσει τη βούληση του Υπουργείου Εξωτερικών, αυτό εκφράζεται από το στόμα του Πατριάρχη της Κωνσταντινουπόλεως".

Ο κ. Λεγκόιντα ανέφερε ως παράδειγμα την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της εκκλησίας στην Ουκρανία, λέγοντας ότι "οι ΗΠΑ μαζί με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, δημιούργησαν μια "θρησκευτική" δομή με σκοπό την άσκηση της καλοπροαίρετης πολιτικής επιρροής, και η οποία ταλαιπωρεί χιλιάδες πιστούς Ουκρανούς."

Κλείνοντας ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Πατριαρχείου Μόσχας για Εκκλησιαστικές Σχέσεις με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, ανέφερε ότι οι κοινές δηλώσεις του Μάικ Πομπέο με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Σούδα είναι μια απόδειξη της εν λόγω πολιτικής.

Εμφανίσεις: 300756
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: