Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/09 18:32

volokolams

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊου μίλησε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στο πρόγραμμα «Εκκλησία και κόσμος» του τηλεοπτικού σταθμού «Rossiya 24», υπογράμμισε ότι οι κίνδυνοι από την ίδια την ασθένεια και από τις παρενέργειες του εμβολίου είναι ασύγκριτοι.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, μετά τον εμβολιασμό το μόνο που μπορεί να έχει κανείς είναι για μια μέρα λίγο πυρετό, αδυναμία ή υπνηλία.

«Όλα αυτά, όμως, δεν μπορούν να συγκριθούν με τα βάσανα που υποφέρουν άτομα τα οποία έχουν μολυνθεί με τον Covid-19», τόνισε ο Μητροπολίτης, προσθέτοντας «να εμβολιαστούν όσοι μπορούν το συντομότερο δυνατόν».

Να αναφερθεί ότι το πρώτο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ονόματι «Sputnik V», που παράγεται στο Ινστιτούτο Gamaleya, έχει ήδη αποσταλεί στις διάφορες περιοχές της Ρωσίας.

Οι πρώτοι, που θα εμβολιαστούν, θα είναι άτομα από τις λεγόμενες «ομάδες κινδύνου»: εκπαιδευτικοί και γιατροί.

Το δεύτερο εμβόλιο «κινείται συστηματικά προς το στάδιο εγγραφής», δήλωσε ο Μιχαήλ Μουράσκο, επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Υγείας.

Εμφανίσεις: 213711
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: