Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/09 16:45

minsk venima

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο νέος Μητροπολίτης Λευκορωσίας κ. Βενιαμίν, όσον αφορά περί "αυτοκεφαλίας" στην Εκκλησία της Λευκορωσίας.

"Το θέμα περί "αυτοκεφαλίας" της Λευκορωσίας επιβάλλεται από το εξωτερικό, αφού δεν υπάρχει καμία ανάγκη για τέτοιο ζήτημα" - τόνισε μεταξύ άλλων στο RT ο Μητροπολίτης Βενιαμίν.

Σε άλλο σημείο ο νέος Μητροπολίτης Μίνσκ σχολιάζοντας τις αναφορές της αντιπολίτευσης για αυτοκεφαλία, υπογράμμισε ότι "η ιστορία του 20ου αιώνα δείχνει ότι δεν υπάρχουν προυποθέσεις για αυτοκεφαλία στην Λευκορωσία".

"Αυτές είναι κοσμικές αντιλήψεις από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την Εκκλησία, οι οποίοι δεν επιθυμούν το καλό της Ορθοδοξίας" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μίνσκ.

Επίσης ο κ. Βενιαμίν τόνισε ότι "πρέπει πάντοτε να είμαστε άγρυπνοι και να αποφύγουμε οποιαδήποτε πρόταση που θα τεθεί επί του θέματος".

Τέλος ερωτηθείς για την στάση της Εκκλησία στην πολιτική κρίση της χώρας, ανέφερε ότι "η Εκκλησία πρέπει να τηρεί ουδέτερη στάση".

Εμφανίσεις: 236746
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: