Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/03 13:33

img 2 kopiya

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει ότι η νομιμοποιήση της ευθανασίας στη Γερμανία, δείχνει την επιστροφή της χώρας αυτής στην ιδεολογία του Τρίτου Ράιχ.

Στις αρχές Μαρτίου, το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο ανέβαλε την απαγόρευση την απαγόρευση της ευθανασίας και κάλεσε το δικαίωμα σε αυτό ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

"Καταρχάς, θα ήθελα να συγχαρώ τη Γερμανία για το γεγονός ότι η κληρονομιά του Αδόλφου Χίτλερ αναβιώνεται 75 χρόνια μετά τη νίκη επί του ναζισμού” τόνισε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, μιλώντας στο πρόγραμμα “Ρωσία-24”.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: “Ο Χίτλερ έγινε «πρωτοπόρος της ευθανασίας» όταν, ακόμη και στην προπολεμική εποχή, ξεκίνησε τη διεξαγωγή σχετικών πειραμάτων και έφερε μια ιδεολογική βάση για αυτή την πρακτική. Με εντολή του Χίτλερ, οι ηλικιωμένοι πολίτες που είχαν τραυματισμούς ή σοβαρές ψυχικές ασθένειες υπέστησαν ευθανασία. "Και σήμερα βλέπουμε πώς αναγεννάται αυτή η ναζιστική ιδεολογία”.

Επίσης σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, η θέση της Εκκλησίας ήταν πάντα ότι η ζωή και ο θάνατος βρίσκονται στα χέρια του Θεού.

"Αν κάποιος υποφέρει, τότε αυτός ο πόνος έρχεται από τον Θεό, έτσι ώστε να καθαρίζεται πνευματικά. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τερματίσει τη ζωή ενός ανθρώπου", τόνισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Εμφανίσεις: 247880
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: