Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/01 20:33

theofania mosxa 43

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν σήμερα, Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 τα Άγια Θεοφάνεια στον Καθεδρικό Ναό των Θεοφανείων της Μόσχας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Επίσης συλλείτουργησε ο Μητροπολίτης Στάρα Ζαγοράς Κυπριανός της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Βουλγαρίας για την παρουσία του.

«Χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να τελέσω την Θεία Λειτουργία με τον Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Βουλαρίας και να τον διαβεβαιώσω ότι η πίστη και τα αδελφικά συναισθήματα προς τον Ορθόδοξο βουλγαρικό λαό είναι πάντα φυλαγμένα στις καρδιές του Ρωσικού Ορθόδοξου λαού» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας.

Κλείνοντας ο κ. Κύριλλος υπογράμμισε: «Αφήστε τη σλαβική αδελφότητα, αφήστε τις ιδιαίτερες σχέσεις ανάμεσα στους Βούλγαρους και τους Ρώσους να διατηρηθούν για να ενισχυθεί ολόκληρη η Ορθοδοξία και ειδικά για να ενισχυθεί η πίστη στους Ορθόδοξους λαού».

Τέλος να σημειωθεί ότι στον εν λόγω ιερό ναό, βρίσκεται ο τάφος του μακαριστού Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κυρού Αλεξίου Β'.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300820
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: