Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/12 12:26

sinodos patr mosxas 5

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Συνεδριάζει αυτή την ώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πατριαρχικής Κατοικίας στην Ιερά Μονή Αγίου Δανιήλ, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Κυρίλλου.

Πριν την έναρξη των εργασιών ο Πατριάρχης Κύριλλος απευθυνόμενος στα Μέλη της Ιεράς Συνόδου, μεταξύ άλλων τόνισε: «η τελευταία συνάντηση είναι, όπως πάντα, μία δυνατότητα να αναλύσουμε όλα όσα έγιναν το περασμένο έτος και να σκεφτούμε πώς πρέπει να σχεδιάσουμε τη ζωή της Εκκλησίας για το επόμενο έτος».

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας ανέφερε: «Δυστυχώς, το ουκρανικό σχίσμα προκάλεσε σοβαρό διαχωρισμό μεταξύ των τοπικών Εκκλησιών και από τη λύση αυτού του προβλήματος εξαρτάται το μέλλον της Οικουμενικής Ορθοδοξίας».

«Κάθε τοπική εκκλησία είναι υπεύθυνη για την κοινή μοίρα της Εκκλησίας, για τη διατήρηση της ενότητάς της. Αυτό ισχύει και για τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία - την μεγαλύτερη σε αριθμό Επισκοπών και πιστών. Δεν μένουμε αδιάφοροι με αυτό που συμβαίνει τώρα στην οικογένεια των Ορθοδόξων Εκκλησιών».

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας υπογράμμισε: «Ο Θεός να μας βοηθήσει όλους να λάβουμε σοφές αποφάσεις και να συμβάλουμε στην ειρηνική και σταδιακή ανάπτυξη της εσωτερικής ζωής της Εκκλησίας μας, και στην ανάπτυξη των ξένων σχέσεων που διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ενότητας της Ορθοδοξίας».

sinodos patr mosxas 1

sinodos patr mosxas 1

sinodos patr mosxas 1

sinodos patr mosxas 1

sinodos patr mosxas 1

sinodos patr mosxas 1

Εμφανίσεις: 301173
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: