Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/11 21:35

letoniasΟ Λετονίας Αλέξανδρος

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ψευδή και ανυπόστατα χαρακτηρίζει η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Λετονίας, τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ για μετάβασή της από την Μόσχα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

"Όλες οι πληροφορίες αυτές σχετικά με δήθεν μεταφορά της Εκκλησίας μας στην Κωνσταντινούπολη είναι ένα κραυγαλέο ψέμα, που εφευρέθηκε από τους γνωστούς εχθρούς της Ορθοδοξίας μέσω των ΜΜΕ" - αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εκκλησία στην Λετονία.

Η αυτόνομη Εκκλησία της Λετονίας εξήγησε ότι οι φήμες προέκυψαν μετά από καταχώρηση μιας νέας οργάνωσης στις 24 Οκτωβρίου με την επωνυμία "Λετονική Ορθόδοξη Εκκλησία υπό το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως".

"Αυτές είναι δύο νομικές οντότητες δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Η νέα αυτή καταχώρηση δεν έχει καμιά σχέση με τη Λετονική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας, αλλά και δεν επηρεάζει τη θέση της Εκκλησίας μας και το όνομά της", αναφέρει στην δήλωσή της η Ιερά Σύνοδος.

Εν κατακλείδι, οι Ιεράρχες της Κανονικής Εκκλησίας παροτρύνουν όλα τα πιστά παιδιά της να «μην πιστεύουν σε αυτά τα προκλητικά κατασκευάσματα»- υπογραμμίζοντας ότι «όλη αυτή η μυθοπλασία απευθύνεται όχι μόνο στην Λετονική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και εναντίον κάθε Ορθοδόξου προσώπου στη Λετονία».

Εμφανίσεις: 301112
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: