Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/11 14:35

5137323

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Την Μόσχα επισκέπτεται ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος πριν από λίγο είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος τόσο οι διμερείς σχέσεις, όσο και ζητήματα που σχετίζονται με τις διεθνείς εξελίξεις.

Να αναφερθεί ότι στην κοινή συνέντευξη τύπου, ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας απάντησε σε ερώτηση του Δημοσιογράφου Αχιλλέα Πατσούκα σχετικά με την Ουκρανική Αυτοκεφαλία.

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας από την αρχή έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα, λέγοντας ότι στην «απόφαση της Ελλαδικής Εκκλησίας είναι προφανής η εξωτερική επιρροή».

Επίσης ο Ρώσος Υπουργός παρατήρησε ότι πριν από την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου (προς τον επικεφαλής της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας Επιφάνιο, με την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος γίνεται η πρώτη Εκκλησία που επισήμως αναγνωρίζει τη «νέα εκκλησία» της Ουκρανίας), πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, στη διάρκεια της οποίας ετέθη επί τάπητος, μεταξύ άλλων, και το συγκεκριμένα θέμα.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι με τον ίδιο σκοπό, Αμερικανοί διπλωμάτες πραγματοποίησαν επισκέψεις στο Άγιον Όρος.

Σε άλλο σημείο ο Ρώσος ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ, επιδιώκουν τη συνέχιση του έργου της «διάσπασης του ορθόδοξου κόσμου».

Όπως ανάφερε ο κ. Λαβρόφ, το θέμα ετέθη επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Δένδια, όπου όπως είπε επιβεβαιώθηκε ότι τα κράτη δεν πρέπει να επεμβαίνουν σε εκκλησιαστικά θέματα.

Ακόμη, τόνισε πως σε ό,τι αφορά τις διακυβερνητικές σχέσεις, η Ρωσία δεν θα δημιουργήσει εμπόδια, σημειώνοντας εντούτοις ότι αναμένεται μείωση τουριστικών ρευμάτων προσκυνητών σε περιοχές της Ελλάδας, όπου η Ρωσική Εκκλησία διέκοψε την επικοινωνία.

Δείτε το βίντεο από το 35.40 που γίνεται η σχετική ερώτηση:

Εμφανίσεις: 300778
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: