Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/10 11:29

kirillos xarioupoleos

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Την χαρά και τον ενθουσιασμό τους, για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας, εξέφρασε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Δυτικής Ευρώπης υπό του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ντουμπίνσκ, εκπρόσωποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής των ρωσικών παροικιών της Δυτικής Ευρώπης, πρόκειται να μεταβούν στη Μόσχα για να υπογράψουν την σχετική απόφαση.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την απόφαση της Εκκλησίας της Ρωσίας, και θα μεταβούμε στη Μόσχα στις 3 Νοεμβρίου για να υπογράψουμε» - δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Ντουμπίνσκ ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Μόσχας, με τον οποίο συζήτησε την πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Κύριλλος: Ιστορική απόφαση

«Σήμερα, η Ιερά Σύνοδος έλαβε μια ιστορική απόφαση. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει πλέον στα σπλάχνα της, την Ιερά Αρχιεπισκοπή των ενοριών της Ρωσικής παραδόσεως με κέντρο το Παρίσι, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν υπό τη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως» - ανέφερε ο Πατριάρχης Κύριλλος, απευθυνόμενος προς τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου, κατά την έναρξη των εργασιών Της.

Επίσης, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας πρόσθεσε: «Η αρχιεπισκοπή ήταν ένα από τα τμήματα της ρωσικής ορθόδοξης μετανάστευσης που δημιουργήθηκε από την επανάσταση και τον εμφύλιο πόλεμο. Η «παριζιάνικη» εκκλησιαστική μετανάστευση έχει περάσει πολύ δύσκολα - από την αντιπαράθεση με τη Ρωσική Εκκλησία λόγω πολιτικών περιστάσεων, στην απόφαση να ενταχθεί στο Πατριαρχείο Μόσχας . Όμως, η επανένωση κατέστη δυνατή όχι μόνο επειδή άλλαξαν τα πράγματα στη Δυτική Ευρώπη, αλλά επειδή πολλά έχουν αλλάξει στη ζωή της χώρας μας και της Εκκλησίας μας.»

«Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τους αδελφούς και τις αδελφές μας, στη Δυτική Ευρώπη για την επανένωση του τμήματος της Ρωσικής Εκκλησίας, το οποίο ήταν μακριά μέχρι πρόσφατα από τη Μητέρα της Εκκλησία» - πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Εμφανίσεις: 217108
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: