Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/09 18:00

oykranoi ribve

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Σήμερα, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, περίπου 200 πιστοί και 30 κληρικοί από τις επαρχίες Ρίβνε και Σάρνι, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του διεθνούς αεροδρομίου του Ρίβνε.

Οι πιστοί και οι κληρικοί θέλησαν να συναντήσουν από κοντά τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Β. Ζελίνσκι, και να του ζητήσουν να προστατεύσει τα συνταγματικά τους δικαιώματα.

Επίσης συμμετείχαν και ο Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, οι οποίοι μαζί με τους πιστούς ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για την τρέχουσα θρησκευτική κατάσταση στην περιοχή.

Πρόεδρος Ζελένσκι υποσχέθηκε στους πιστούς ότι θα ασχοληθεί με το πρόβλημα της παραβίασης των δικαιωμάτων του ποιμνίου της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ακόμη έλαβε διάφορα έγγραφα που του παρέδωσαν οι πιστοί, στα οποία φαίνεται τα γεγονότα της παράνομης κατάσχεσης εκκλησιαστικής περιουσίας.

Τέλος ο Πρόεδρος της Ουκρανίας εξήγησε ότι το Κράτος δεν παρεμβαίνει σε υποθέσεις της Εκκλησίας, παρόλο αυτά δήλωσε ότι θα αναθέσει την υπόθεση στον νεοδιορισθέντα επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης.

Εμφανίσεις: 221919
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: