Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/07 21:24

mitropolitis onoufrios

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Αμετάβλητη αποφάσισε να παραμείνει η ονομασία της Ορθόξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Έκτο Διοικητικό Εφετείο αποφάσισε την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 η ονομασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας να παραμείνει αμετάβλητη.

Να αναφερθεί ότι η προηγούμενη Βουλή της Ουκρανίας είχε ψηφίσει νόμο που υποχρέωνε την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας να μετονομαστεί σε Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 23 Μαρτίου 2019 το Επαρχιακό Διοικητικό Δικαστήριο του Κιέβου κίνησε διαδικασία, μετά από απαίτηση του Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας για ακύρωση της απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία υποχρέωνε Εκκλησία της Ουκρανίας να δηλώσει στην ονομασία της ότι ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Στις 22 Απριλίου 2019 το δικαστήριο με απόφασή του σταμάτησε την μετονομασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, με το Υπουργείο Πολιτισμού να υποβάλει έφεση, η οποία με την χθεσινή απόφαση απορρίφθηκε.

Εμφανίσεις: 300790
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: