Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/06 19:22

clarions me

Στον Αιμίλιο Πολυγένη


Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, αλλά και με Συνοδικούς Αρχιερείς, είχε σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουνίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, ο οποίος μας ενημέρωσε για την επίσκεψή του.

"Μετά από πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονα ήρθα να συμμετάσχω στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην μνήμη του Αγίου Αποστόλου Παύλου. Αυτή η πρόσκληση μου έδωσε την δυνατότητα να μείνω μερικές μέρες στην Ελλάδα και να περάσω από τους τόπους που κήρυξε ο Απόστολος των Εθνών" - δήλωσε στην Romfea.gr ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: "Σήμερα, την ώρα του διαλείμματος των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, με μεγάλη χαρά συναντήθηκα με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, με τον οποίο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια".

“Η συνάντησή μας αυτή ήταν σύντομη, άλλα πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό και εγκάρδιο κλίμα. Μετέφερα στον Μακαριώτατο τις ευχές του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυριλλού. Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του ευχήθηκε στον Πατριάρχη Μόσχας υγεία και βοήθεια παρά Θεού στην διακονία του” πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιλαρίωνας δήλωσε στην Romfea.gr: "Συζητήσαμε διάφορα θέματα αμοίβαίου ενδιαφέροντος, και από την πλευρά μου τόνισα την θερμή επιθυμία της Εκκλησίας της Ρωσίας και προθυμία της προς διαφύλαξη και ενίσχυση της πανορθόδοξης ενότητας. Αγαπάμε τον Ελληνικό λαό, έχουμε κοινή Ορθόδοξη πίστη, και είμαστε μέλη της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού. Γι' αυτό καλούμεθα να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας, ώστε να λειτουργούμε για την ενότητά της."

"Στην συνάντησή μας ήταν παρόντες και δυο Συνοδικοί Αρχιερείς, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος και Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ. Μετά το πέρας της συναντήσεως είχα επίσης την χαρά να χαιρετήσω και τους υπόλοιπους Συνοδικούς Ιεράρχες" τόνισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Εμφανίσεις: 301089
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: