Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/04 01:49

ilarionas 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στο τηλεοπτικό κανάλι "Ρωσία-24" μίλησε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Ο Ρώσος Ιεράρχης αναφέρθηκε γι΄ ακομή φορά στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι "καμία τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υποστήριξε τις ενέργειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για δημιουργία, μιας νέας εκκλησιαστικής δομής στην Ουκρανία".

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα "ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πίστευε ότι μόλις ανακοινώσει την δημιουργία της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, όλες οι Εκκλησίες θα έσπευαν να την αναγνωρίσουν".

"Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ηλπίζε σε ένα «Μπλίτσκριγκ» αλλά απέτυχε" - δήλωσε χαρακτηριστικά στο "Ρωσία-24" o Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Επίσης ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ του Πατριαρχείου Μόσχας, υπογράμμισε ότι "η απόφαση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των συμβούλων του, θα ταλαιπωρούν για δεκαετίες την παγκόσμια Ορθοδοξία''.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που κάνουν λόγω για απαγόρευση κληρικών της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας να λειτουργήσουν στον Πανάγιο Τάφο, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι "ο λόγος που δεν μπορούν να λειτουργήσουν, είναι διότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν τους έχει αναγνωρίσει".

"Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αναγνωρίζει τους Ιεράρχες και Κληρικούς της Εκκλησίας της Ουκρανίας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ονούφριο" - πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ αναφερόμενος στο Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, μεταξύ άλλων δήλωσε: "Ο Ποροσένκο άφησε το σημάδι του στην ιστορία ως διώκτης της Εκκλησίας".

Εμφανίσεις: 301698
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: