Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019

dodon kirillos

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, είχε σήμερα, Παρασκευή 5 Απριλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας κ. Ίγκορ Ντοντόν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία, και διήρκησε περίπου μια ώρα.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος, καλωσορίζοντας θερμά τον Πρόεδρο Ντοντόν, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όποτε επισκέπτεστε τη ρωσική πρωτεύουσα, χαιρόμαστε να συναντηθούμε μαζί σας. Αυτό μαρτυρεί την ιδιαίτερη στάση σας στα θέματα της Ορθοδοξίας».

"Είναι σπουδαίο πράγμα ένας πολιτικός να μοιράζεται τις χριστιανικές αξίες. Γνωρίζουμε επίσης πόσο κοντά βρίσκεστε στον λαό σας, τόσο στις χαρές όσο και στις θλίψεις" ανέφερε σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας συνεχάρη τον Πατριάρχη Μόσχας για την επικείμενη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και αναφέρθηκε στην προετοιμασία για τον εορτασμό της Αναστάσεως του Χριστού στη γη της Μολδαβίας.

"Θέλω να σας μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς από ολόκληρο τον λαό της Μολδαβίας", δήλωσε ο κ. Ντοντόν, σημειώνοντας ότι πάνω από το 96% των κατοίκων της Δημοκρατίας της Μολδαβίας είναι ορθόδοξοι χριστιανοί.

Κλείνοντας ο αρχηγός του κράτους κάλεσε τον Πατριάρχη Κύριλλο να επισκεφθεί την Μολδαβία και εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη του θα λάβει χώρα πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

"Ο λαός της Μολδαβίας σας αναμένει" - τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Ντόντον.

Εμφανίσεις: 274976
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: