Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/03 16:21

barisefk ierosolimon 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνάντηση με τον Πατιράρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο είχε σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου ο Επίσκοπος Βίκτωρ Βαρισέφσκ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Να αναφερθεί ότι τον Επίσκοπο Βίκτωρ συνόδευε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέας Νικόλαος Ντανιλέβιτς.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Ουκρανός Επίσκοπος ενημέρωσε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο για την τρέχουσα εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Εκκλησία.

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας τόνισε ότι η εκκλησιαστική κρίση στην Ουκρανία αποτελεί μία πρόκληση για ολόκληρη την Ορθοδοξία.

Επίσης ο Πατριάρχης Θεόφιλος εξέφρασε την ελπίδα η Ορθοδοξία θα βρει την δύναμη να ξεπεράσει αυτό τον πειρασμό διατηρώντας την ενότητα της Εκκλησίας.

Τέλος ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων υπογράμμισε ότι προσεύχεται για την κατάσταση Ουκρανία και ζήτησε να μεταφέρουν τις ευχές και ευλογίες του στον Μητροπολίτη Ονούφριο.

barisefk ierosolimon 2

barisefk ierosolimon 2

barisefk ierosolimon 2

barisefk ierosolimon 2

barisefk ierosolimon 2

Εμφανίσεις: 300738
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: