Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/02 15:08

episkopos victor

Έκκληση στον ΟΗΕ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποιήσε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας για τα Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα Επίσκοπος Βίκτωρ.

"Οι Ορθόδοξοι πιστοί την Ουκρανία είναι όμηροι των πολιτικών παιχνιδιών και από τα πρόσωπα του κράτους, γεγονός που έχει οδηγήσει σε πολυάριθμες συγκρούσεις για θρησκευτικούς λόγους" - αναφέρει στο μήνυμά του ο Επίσκοπος Βίκτωρ.

Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος τονίζει: "Εκ μέρους των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας απευθύνω έκκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους εκπροσώπους διεθνών οργανισμών. Η Εκκλησία μας είναι η μεγαλύτερη της Ουκρανίας, με περισσότερες από 12 χιλιάδες Εκκλησίες. Τους Ναούς και τα Μοναστήρια μας, τα επισκέπτονται εκατομμύρια πολίτες της Ουκρανίας που αγαπούν τη χώρα τους, και προσεύχονται καθημερινά για την παύση του πολέμου και την εγκαθίδρυση ειρήνης στην πατρίδα τους."

"Σήμερα, όμως οι ναοί μας καταλαμβάνονται, οι πιστοί ξυλοκοπούνται και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποχρεώνουν τους κληρικούς με την μέθοδο του εκφοβισμού να προσχωρήσουν στην νέα Εκκλησία που υποστηρίζετα από τον Πρόεδρος της Ουκρανίας Π. Ποροσένκο" - προσθέτει ο Επίσκοπος Βίκτωρ.

Δείτε το μήνυμά του στην αγγλική γλώσσα:

Εμφανίσεις: 237962
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: