Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/02 20:19

makarof gedeon

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Μετά τη στέρηση της Ουκρανικής ιθαγένειας και την αναγκαστική απέλαση από την χώρα του, ο Επίσκοπος Μακάροφ Γεδεών της Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, κλήθηκε να μιλήσει στα Ηνωμένα Έθνη.

Σε δήλωσή του ο Επίσκοπος Γεδεών είπε ότι προετοιμάζεται να μιλήσει στον ΟΗΕ για το γεγονός της δίωξης του, από την ηγεσία της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι είναι "100% πολίτης της Ουκρανίας και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανείς".

Επίσης ο Επίσκοπος Μακάροφ ανέφερε ότι "δεν υπάρχει κάποια απόφαση δικαστηρίου, ούτε προεδρικό διάταγμα για απέλαση. Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική επίθεση εναντίον κληρικού της Ορθόδοξης Εκκλησίας".

"Το διαβατήριο το έδωσα κανονικά. Μετά μου είπαν δεν έχετε διαβατήριο. Τους λεω - πως γίνεται αυτό; Πριν λίγο ήρθα από την Αμερική με το διαβατήριο μου! Αμέσως ήρθαν στο αεροδρόμιο οι δικηγόροι, τους οποίους δεν άφησαν να περάσουν. Αυτό είναι πολιτικό χάος" - δήλωσε ο Επίσκοπος Γεδεών.

Να αναφερθεί ότι ο Επίσκοπος Μακάροφ υπογράμμισε ότι "μόλις συνέβη το εν λόγω γεγονός, έλαβα τηλεφώνημα από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, από πολιτικούς και δημοσιογράφους του CNN, Fox News και άλλα μεγάλα δίκτυα παγκοσμίου φήμης. Τώρα βρίσκομαι στην Αμερική ως ουκρανός πολιτικός πρόσφυγας".

"Το Κογκρέσο των ΗΠΑ μετά την απέλασή μου, είδε ένα ζωντανό παράδειγμα της παραβιάσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τώρα θα πραγματοποιήσω συναντήσεις στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον, για να ενημερώσω τους εκπροσώπους για την κατάσταση στην Ουκρανία. Έχω ήδη προσκληθεί από τα Ηνωμένα Έθνη να μιλήσω, ενώ επανεκλήθει από το Κογκρέσο των ΗΠΑ" - πρόσθεσε ο Επίσκοπος Γεδεών.

Τέλος ο Επίσκοπος Μακάροφ ανέφερε ότι η απέλασή του, έγινε παραμονή της συνάντησης που είχε με το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας, ώστε να αποδείξω ότι η Βερχόβνα Ράντα δεν είχε το δικαιώμα να απευθύνει αίτημα στον Οικουμενικό Πατριάρχη χωρίς να έχει την εξουσιοδότησει του λαού της Ουκρανίας.

Εμφανίσεις: 276454
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: