Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/02 15:44

amvrosije 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Την έντονη αντίδρασή του για την επίσκεψη του Μητροπολίτη Οδησσού Παύλου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας στο Άγιον Όρος, εξέφρασε σε μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Βερέγια κ. Αμβρόσιος, Πρύτανης της Θεολογικής Σχολής της Μόσχας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμβρόσιος σχολιάζοντας την επίσκεψη του Μητροπολίτη Παύλου τόνισε: «Μπροστά στα μάτια μας, το ένα μετά το άλλο Αγιορείτικο Μοναστήρι ενώνεται με τους σχισματικούς, διαπράττοντας έτσι μια ασύλληπτη προδοσία κατά των Ορθοδόξων στην Ουκρανία, οι οποίοι εκδιώκονται, εκβιάζονται, ξυλοκοπούνται και εξωθούνται από τις εκκλησίες τους».

«Η Ξενοφώντος, η Παντοκράτορος και η Νέα Εσφιγμένου έχουν ήδη εισέλθει σε κοινωνία με σχισματικούς και αυτοχειροτόνητους, σφίγγοντας τα χέρια των διωκτών της Εκκλησίας στην Ουκρανία" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αμβρόσιος.

Τέλος ο Ιεράρχης του Πατριαρχείου Μόσχας, σχολιάζοντας την εν λόγω κατάσταση ανέφερε ότι "πόσο πανούργα χλευάζει τους ανθρώπους ο εχθρός της ανθρωπότητας".

Εμφανίσεις: 301556
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: