Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/02 02:15

zaporozie loukas

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Έκκληση προς τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β' να υποστηρίξει τον Μητροπολίτη Ονούφριο απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζαπορόζιε κ. Λουκάς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Σεβασμιώτατος με ανοιχτή επιστολή προς τον Πατριάρχη Γεωργίας τον καλεί να μεσολαβήσει στην τρέχουσα εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία, η οποία όπως αναφέρει απορρέει από τις αντικανονικές ενέργειες του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την επαίσχυντη πράξη αναγνώρισης των ψευδο-θρησκευτικών οργανώσεων.

''Η αποθέωση αυτής της ανομίας ήταν ο σχηματισμός, βάσει των δομών της λεγόμενης "Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας" η οποία είχε απομακρυνθεί από τη Μητέρα Εκκλησία, Αυτοκεφαλίας την οποία το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως απλώς καθιέρωσε με την έκδοση του Τόμου'' τονίζει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε.

''Λόγω των ενεργειών του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, οι οποίες αποσκοπούσαν στην επίτευξη πολιτικών φιλοδοξιών των ανθρώπων που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία - οι οποίοι φοβούνται μην χάσουν την εξουσία - η χώρα μας έχει λάβει μια άλλη γραμμή κοινωνικού διχασμού'' προσθέτει ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε πιστεύει ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας, θα επιβεβαιώσει για άλλη μία φορά την πίστη του στην Πατερική διδασκαλία και δεν θα αναγνωρίσει την «θρησκευτικό-πολιτική οργάνωση» που δημιουργήθηκε στην Ουκρανία.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος εκφράζει την ελπίδα ότι όλες οι τοπικές Εκκλησίες θα ζητήσουν μία Πανορθόδοξη συζήτηση, σχετικά με τις ενέργειες του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στην ουκρανική γη.

Εμφανίσεις: 300727
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: