Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/02 00:16

episkopos gedeon 3

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Επίσημη έκκληση της Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας διαβίβασε στον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Μάικ Πομπέο και τα μέλη του Κογκρέσου ο Επίσκοπος Μακάροφ Γεδεών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Επίσκοπος Γεδεών συναντήθηκε με μέλη του Κογκρέσου μετά από πρόσκληση των αμερικανικών αρχών, τους οποίους ενημέρωσε για την παραβίαση του δικαίωματος της θρησκευτικής ελευθερίας των πιστών της κανονικής Εκκλησίας από τις ουκρανικές αρχές.

Επίσης ο κ. Γεδεών ενημέρωσε τα μέλη του Κογκρέσου για την παραβίαση των νόμων της Ουκρανίας από υποστηρικτές της νέας Εκκλησίας, καθώς και για τις επιθέσεις μελών ριζοσπαστικών οργανώσεων και των αρχών κατά της κανονικής Εκκλησίας, όπως ξυλοδαρμούς κληρικών και λαϊκών, καταλήψεις και βανδαλισμούς Ναών.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων του Επισκόπου Γεδεών αποδείχθηκε ότι τα μέλοι του Κογκρέσου δεν είχαν πλήρη ενημέρωση για τη θρησκευτική διαμάχη στην Ουκρανία, και εξέφρασαν τη λύπη τους σχετικά με την παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πιστών.

Να αναφερθεί ότι οι εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης υποσχέθηκαν να μελετήσουν την κατάσταση γύρω από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και να την βοηθήσουν να οργανώσει την δική της εκπροσώπηση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τέλος να σημειωθεί ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τον Δεκέμβριο του 2018 ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών με τον Επικεφαλής της νέας Εκκλησίας Μητροπολίτη Επιφάνιο, ο κ. Πομπέο είχε υπογραμμίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ για την θρησκευτική ελευθερία στην Ουκρανία, καθώς επίσης είχε επισημάνει το δικαίωμα όλων των Ουκρανών να επιλέξουν αυτό που τους εκφράζει.

episkopos gedeon 1

episkopos gedeon 1

episkopos gedeon 1

episkopos gedeon 1

episkopos gedeon 1

ekklisi ekklisia oukranias 1

ekklisi ekklisia oukranias 1

ekklisi ekklisia oukranias 1

Εμφανίσεις: 301475
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: