Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/01 19:00

san remo

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Η Ρωσική Ορθόδοξη Ενορία στο Σαν Ρέμο στην Ιταλία διέκοψε την κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσχώρησε στη δικαιοδοσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτός Ρωσίας (ROCOR).

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενορίας του Σωτήρος, της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης και του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, από την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019.

«Λόγω των επιθετικών ενεργειών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, που απευθύνονται εναντίον της ενορίας μας και του Προϊσταμένου της, είμαστε αναγκασμένοι να θεωρήσουμε αδύνατο πια το να παραμείνουμε σε ευχαριστιακή κοινωνία με αυτό το Πατριαρχείο» – αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση.

Επίσης η ανακοίνωση τονίζει: «Δεδομένου ότι η Αρχιεπισκοπή Ρωσικών Ορθοδόξων Εκκλησιών Δυτικής Ευρώπης βρίσκεται σε πλήρη κανονική και ευχαριστιακή κοινωνία με την Κωνσταντινούπολη, αποφασίζουμε –με βαθιά θλίψη– να αποσυρθούμε από τη δικαιοδοσία της, και ελπίζουμε ότι οι ενορίες της Αρχιεπισκοπής, κατά τη Σύναξη στις 23 Φεβρουαρίου τ.έ., να επιστρέψουν επίσης στην –Μητέρα- Ρωσική Εκκλησία».

Το ενοριακό συμβούλιο υποστήριξε ομόφωνα την απόφαση να ζητήσουν από τη ROCOR να δεχτεί την ενορία τους στη δικαιοδοσία της.
Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της ενορίας, π. Διονύσιο (Baykov), έχουν ήδη λάβει απόφαση η οποία ανακοινώνει ότι η ενορία τους έχει γίνει δεκτή στη Δυτικοευρωπαϊκή Μητρόπολη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (ROCOR).

«Από τούδε και στο εξής θα μνημονεύουμε τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, τον Μητροπολίτη Νέας Υόρκης κ. Ιλαρίωνα, και τον Επίσκοπο Ρίτσμοντ και Δυτικής Ευρώπης κ. Ειρηναίο» - αναφέρει κλείνοντας η επιστολή της ενορίας.

Εμφανίσεις: 245634
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: