Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/01 02:34

epikefalis nomikos oukrania

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


«Σύμφωνα με το Ουκρανικό Ενιαίο Κρατικό Μητρώο, οι θρησκευτικές κοινότητες (ενορίες) που έχουν προσχωρήσει στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, στην πραγματικότητα εντάσσονται στο «Πατριαρχείο Κιέβου»- δήλωσε ο Πρωθιερέας Αλέξανδρος Μπάχωβ, επικεφαλής του Νομικού Τμήματος της Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας

Επίσης ο επικεφαλής του Νομικού Τμήματος της Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι οι ενορίες δεν μπορούν να προσέλθουν σε αυτήν την Εκκλησία, αλλά κάπου πρέπει να «μετακινούνται».

«Αποφάσισα να μάθω τι συμβαίνει. Και τι είδα; Οι πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων πραγματοποιούν δημόσιες συνάξεις, στις οποίες, με τα συνθήματα προσχώρησης στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλάζουν τη δικαιοδοσία μιας θρησκευτικής κοινότητας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, ενώ στην πραγματικότητα επιτελείται η «μετάβαση» αυτών στο Πατριαρχείο Κιέβου» - πρόσθεσε ο Πρωθιερέας.

Ο πατέρας Αλέξανδρος ανέφερε ένα πρόσφατο παράδειγμα με την κοινότητα του χωριού Βορσόβκα (περιοχή Ζιτομίρ), η οποία στις 11 Ιανουαρίου τ.έ. ψήφισε την προσχώρησή της στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, αλλά για κάποιο λόγο, από τις 20 Ιανουαρίου 2019 βρέθηκε στην «Ουκρανική Αυτοκέφαλη Εκκλησία – Πατριαρχείο Κιέβου».

Στον επίσημο ιστότοπο του Ενιαίου Κρατικού Μητρώου Νομικών Προσώπων, όπου η πρώην θρησκευτική κοινότητα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, είναι εγγεγραμμένη στο «Πατριαρχείο Κιέβου» (δείτε παρακάτω σχετική φώτο)

503109 naoi

Εμφανίσεις: 300831
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: