Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/12 02:37

onoufrios14

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Για μαύρη σελίδα στην ιστορία της Εκκλησίας της Ουκρανίας, έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Ονούφριος, σχολιάζοντας τις πρόσφατες αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία.

"Είναι συμβολικό ότι φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την διώξη κληρικών και λαϊκών της Εκκλησίας μας, από την πλευρά της αθεϊστικής εξουσίας. Φαίνεται ότι αυτά τα αιματηρά χρόνια της ιστορίας δεν θα επαναληφθούν στη γη μας. Ωστόσο, ο εχθρός της ανθρώπινης σωτηρίας κάθε φορά έρχεται με νέες μορφές, κατά της Εκκλησίας του Χριστού" - ανέφερε ο Μητροπολίτης Ονούφριος κατά τη διάρκεια κληρικολαϊκής συνάντησης.

Επίσης ο κ. Ονούφριος τόνισε ότι «ζούμε υπό την απειλή της υιοθέτησης από το ουκρανικό κοινοβούλιο αντιχριστιανικών νόμων που αποσκοπούν στην καταστροφή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας - της Εκκλησίας του ουκρανικού λαού με ιστορία χιλιάδων ετών».

"Είναι ακόμη πιο επώδυνο για εμάς, τους Ορθοδόξους, ότι ο αγώνας εναντίον της Εκκλησίας μας διεξάγεται με τη βοήθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου - που είναι Ορθόδοξοι αδελφοί μας, κατά την πίστη" - πρόσθεσε ο Μητρπολίτης Ονούφριος.

Εμφανίσεις: 300752
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: