Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/11 00:48

vinitsa

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Την έντονη αντίδραση 45 κληρικών της πόλεως Βίνιτσα προκάλεσε η απόφαση του Μητροπολίτη Βίνιτσα κ. Συμεών να μην υπογράψει το ανακοινωθέν της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας σχετικά με τις αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Συγκεκριμένα το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση κληρικών της Βίνιτσα, καθώς και Ηγουμένων ανδρικών και γυναικείων Μοναστηριών.

Οι κληρικοί εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή στην απόφαση της Ιεραρχίας και του Μητροπολίτη Ονουφρίου, ενώ αντιτάχθηκαν στην απόφαση του Ποιμενάρχη τους, ο οποίος δεν την υπέγραψε.

"Καταδικάζουμε τις αντικανονικές ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην Εκκλησία της Ουκρανίας" αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κληρικοί της Βίνιτσα.

Επίσης οι κληρικοί ζητούν από τον Ποιμενάρχη τους, να πραγματοποιηθεί Ιερατική Σύναξη την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, για να συζητήσουν σχετικά με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου εν όψει των μελλοντικών δοκιμασιών.

Τέλος να σημειωθεί ότι οι κληρικοί που υπογράφουν την εν λόγω ανακοίνωση, τονίζουν ότι είναι αποφασισμένοι να διακόψουν και την μνημόνευση του Μητροπολίτη τους.

vinitsa3

vinitsa3

Εμφανίσεις: 300463
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: