Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018

florentia

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Στην δικαιοδοσία της Ρωσική Ορθόδοξης Εκκλησίας της Διασποράς (ROCOR) μεταφέρθηκε σύμφωνα με τον ρωσικό πρακτορείο Interfax-religion, η Ρωσική Ενορία της Γεννήσεως του Κυρίου και Αγίου Νικολάου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Φλωρεντία.

Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα κατά την γενική συνέλευση της ενορίας, μετά από αντιδράσεις των ενοριτών για τις αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Πλατίνσκι, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού οι ενορίτες της Εκκλησίας, του ζητούσαν επιμόνα να εγκαταλείψουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας και να υπαχθούν στη Εκκλησία της Ρωσίας (ROCOR).

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή ο π. Γεώργιος ανέγνωσε και μήνυμα του Επισκόπου Ρίτσμοντ κ. Ειρηναίου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: "Χαιρετίζουμε την απόφασή σας, και σας καλωσορίζουμε με ανοιχτές αγκάλες σε αυτή την δύσκολη στιγμή."

Η Εκκλησία της Γεννήσεως του Χριστού και Αγίου Νικολάου στη Φλωρεντία, χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα με πρωτοβουλία μεταναστών ρωσικής καταγωγής.

Από το 1927, ήταν υπό τη δικαιοδοσία της Πατριαρχικής Εξαρχίας των εν Δυτική Ευρώπη Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσσικής Παραδόσεως, με ενορίτες από την Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Μολδαβία, Σερβία, Βουλγαρία, Ιταλία κτλ.

Εμφανίσεις: 300409
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: