Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/11 19:38

ilarion

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


"Πολιτική Συμφωνία" χαρακτήρισε την διμερή συμφωνία συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Ουκρανίας που υπεγράφει σήμερα, Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο Φανάρι, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

"Κατά τη γνώμη μου, οι τελευταίες κινήσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής υπογραφής συμφωνίας, βρίσκονται εκτός κανονικού πεδίου και κινούνται σε πολιτικό επίπεδο" - δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Επίσης ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ σχολιάζοντας την δήλωση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ότι "είναι αποκλειστικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά τους Ιερούς Κανόνες να δίνει αυτή την κατάσταση της Αυτοκεφαλίας όταν κρίνει σκόπιμο, όταν οι συνθήκες θα έχουν ωριμάσει" υπογράμμισε: "Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε μια νέα μέθοδο, η οποία δεν είναι γνωστή στο παρελθόν όσον αφορά την δομή της Εκκλησίας. Αποφασίζουν μόνοι τους, και οι άλλοι απλά πρέπει να υπακούουν σιωπηλά, υποκλίνοντας τα κεφάλια με ιερό τρόμο. Δεν είναι πλέον "πρώτος μεταξύ ίσων" αλλά "πρώτος χωρίς ίσους".

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ανέφερε ότι "ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για κάποιο λόγο βιάζεται να εκπληρώσει αυτή την διατάγη, όσο είναι Πρόεδρος στην Ουκρανία ο Πέτρο Ποροσένκο".

Εμφανίσεις: 300639
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: