Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 31/10 13:21

tsernovbil

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Για προσπάθεια διαίρεσης του ουκρανικού λαού από τις παρεμβάσεις της Κωνσταντινούπολης έκανε λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τσερνόμπιλ κ. Παύλος, Ηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων στο Κίεβο, μιλώντας σε φεστιβάλ για τα Ορθόδοξα ΜΜΕ, όπως αναφέρει το TASS.

''Για 25 χρόνια οι σχισματικοί και οι εθνικιστές προσπαθούν να καταλάβουν την Λαύρα, αλλά εμείς με την Χάρη του Θεού την κρατάμε, γιατί ο Θεός είναι αγάπη και όχι εξουσία. Η δύναμη αλλάζει αλλά η Εκκλησία ακολουθεί τον δικό της δρόμο, σώζει τους πιστούς και οδηγεί τους άπιστους στον Χριστό'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παύλος.

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο οι απειλές για επιθέσεις στη Λαύρα των Σπηλαίων συνεχίζονται, και επιπλέον τον τελευταίο καιρό ο επικεφαλής του «Πατριαρχείο Κιέβου» Φιλάρετος Ντενισένκο έχει κάνει εκκλήσεις κατάσχεσης του Μοναστηριού από τους πιστούς της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

''Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, είμαστε ο λαός της Ουκρανίας, είμαστε η Εκκλησία της Ουκρανίας. Αυτό που προσπαθούν αυτοί να μας πείσουν όσον αφορά τις παρεμβάσεις της Κωνσταντινούπολης, είναι μία προσπάθεια να διαιρέσουν τον λαό για χάρη πολιτικών σκοπιμοτήτων'' πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Παύλος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεταφορά της Λαύρας των Σπηλαίων, η οποία ανήκει στην ουκρανική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι: ''κάτι τέτοιο σύμφωνα με τους νόμους είναι αδύνατο, παρόλο αυτά οι παραβάτες μπορούν να κάνουν τα πάντα''.

Εμφανίσεις: 300573
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: