Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/10 23:00

 Онуфрии Аваков

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


''Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας θα προστατεύσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ανεξάρτητα από το θρήσκευμα'' δήλωσε σήμερα, Παρασκευή 12 Οκτωβρίου ο Υπ. Εσωτερικών κ. Αρσέν Αβακόφ μετά την συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές αναζήτησαν τρόπους συνεργασίας για την πρόληψη προκλήσεων, βίας, εκδηλώσεις θρησκευτικού μίσους και μισαλλοδοξίας κατά την διαδικασία διευθέτησης των εκκλησιαστικών σχέσεων στην Ουκρανία.

Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τον συντονισμό δράσεων και για την επιχειρησιακή ανταλλαγή πληροφοριών.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αβακόφ σχολιάζοντας μέσω twitter την συνάντηση τόνισε πως: ''το υπουργείο εσωτερικών θα παρέχει δικαιώματα και ελευθερίες στους πιστούς ανεξαρτήτου ομολογίας. Στην παρούσα φάση στα καθήκοντα του Υπουργείου ορίστηκαν η εξασφάλιση του κράτους δικαίου, της ασφάλειας και του σεβασμού των ελευθεριών των πιστών ανεξαρτήτου ομολογίας''.

Τέλος να σημειωθεί ότι νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο κ. Αβακόφ υποσχέθηκε πως το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε πρόκληση κατά την διαδικασία χορήγησης αυτοκεφάλου.

Εμφανίσεις: 301388
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: