Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/10 00:31

prokathimenoi mosxa

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Επιστολή προς τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Κατά Τόπους Εκκλησιών για την κατάσταση στην Εκκλησία της Ουκρανίας, απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ Κύριλλος.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέα Νικόλαο Μπαλασώφ, ο Πατριάρχης μέσω της επιστολής, ζητά να ξεκινήσει μια Πανορθόδοξη συζήτηση γύρω από το ζήτημα.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας στην επιστολή του, υπογραμμίζει τις πιθανές συνέπειες των αντικανονικών πράξεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ενότητα της Ορθοδοξίας.

Να αναφερθεί ότι η πρόταση για έναρξη πανορθόδοξης συζήτησης για τις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είχε προταθεί και από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Μόσχας τον Σεπτέμβριο.

Τέλος ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ ανέφερε ότι "μέχρι σήμερα, καμία από τις Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν υποστήριξε την πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου να δημιουργήσει μια αυτοκέφαλη Εκκλησία στην Ουκρανία."

Εμφανίσεις: 301112
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: