Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/09 17:37

untitled 24 1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Συνεδριάζε σήμερα, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 υπό την Προεδρία του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Η Ιερά Σύνοδος σε ανακοινωθέν που εξέδωσε εκφράζει την ανησυχία για τον διορισμό των δύο "Εξάρχων" του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κιέβο, τονίζοντας ότι αυτό είναι παραβίαση των ορίων της κανονικής Εκκλησίας.

Επίσης η Ιερά Σύνοδος κάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να σταματήσει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, αλλά και να μην παραβιάζει το κανονικό έδαφος της.

Σε άλλο σημείο του ανακοινωθέντος οι Ουκρανοί Ιεράρχες ζητούν, οι Έξαρχοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου Δανιήλ και Έντμοντον Ιλαρίωνας να εγκαταλείψουν άμεσα το έδαφος της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ακόμη αποφασίστηκε οι Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας να διακόψουν την ευχαριστιακή κοινωνία με τους Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τέλος η Ιερά Σύνοδος ζητά από κλήρο και λαό της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας να ενισχύσουν τις προσευχές τους, για την διατήρηση της ενότητας της Αγίας Ορθοδοξίας.

Εμφανίσεις: 301590
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: