Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/09 14:46

rocor

Ρεπορτάζ: Romfea.gr


Την αγανάκτησή της για τον διορισμό δύο εξάρχων στο Κίεβο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Υπερορίου Ρωσικής Εκκλησίας στη Νέα Υόρκη.

''Εκφράζουμε την βαθύτατη αγανάκτησή μας για την κατάφωρη παραβίαση των Ιερών κανόνων της Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο'' τονίζουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Σε άλλο σημείο αναφέρουν: ''Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να διορίσει Έξαρχους στην κανονική επικράτεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, χωρίς νωρίτερα να έχει συμφωνήσει σε αυτό το ζήτημα με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο και τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο, αποτελεί μια άνευ προηγουμένου εισβολή μιας τοπικής Εκκλησίας σε κανονικό έδαφος άλλης τοπικής Εκκλησίας''.

Κλείνοντας τα μέλη της Ιεράς Συνόδου τονίζουν πως: «η απόφαση αυτή του Οικουμενικού Πατριάρχη και των μελών της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου απειλεί την ενότητα της Ορθοδοξίας».

Εμφανίσεις: 301381
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: