Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018

lougkanski mitrofanis

Ρεπορτάζ: Romfea.gr


Άμεση ήταν η απάντηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας στο ανακοινωθέν που εξέδωσε πριν από λίγο Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου σχετικά με τον διορισμό δύο εξάρχων στο Κίεβο

Με ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου, το Τμήμα των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας εξουσιοδοτημένα δηλώνει, ότι ο διορισμός των Εξαρχών είναι η κατάφωρη παραβιάση σε κανονικό έδαφος της Ουκρανικής Εκκλησίας.

"Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τον 2ο κανόνα της Β 'Οικουμενικής Συνόδου (Κωνσταντινούπολη): "Τὸν ἐπίσκοπον μὴ ἐπιέναι ἄκλητον εἰς ἄλλην παροικίαν." - προσθέτει ο Μητροπολίτης Μητροφάνης.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μητροφάνης τονίζει: "Ο διορισμός των Εξάρχων στο Κίεβο πραγματοποιήθηκε χωρίς τη γνώση του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονουφρίου ως κανονικού επικεφαλής της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Η ευθύνη για πιθανές αρνητικές συνέπειες αυτής της πράξης, θα είναι υπεύθυνο το Οικουμενικό Πατριαρχείο".

Εμφανίσεις: 301179
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: