Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/09 20:37

legoyda

Ρεπορτάζ: Romfea.gr


"Ο διορισμός των δύο Εξάρχων στην Ουκρανία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, χωρίς τη συγκατάθεση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των ρωσιών κ. Κυρίλλου και του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονουφρίου, αποτελεί μία άνευ προηγουμένου εισβολή στο κανονικό έδαφος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας" - δήλωσε πριν από λίγο ο επικεφαλής του συνοδικού Τμήματος για τις Σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας Βλαντιμίρ Λεγκοϊντα.

Επίσης ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ρωσίας εξέφρασε την ελπίδα ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κατανοεί τη σοβαρότητα των πιθανών συνεπειών από την απόφαση αυτή.

"Είναι σαφές ότι υπάρχουν κάποιες διαφορές απόψεις για την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά νομίζω όπως έχουμε πει πολλές φορές και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο να κατανοήσουν την σημασία αυτών των διαδικασιών και πιθανών συνεπειών της οποιασδήποτε αποφάσης, διότι θα οδηγήσουν σε ολέθριες συνέπειες για όλους" πρόσθεσε ο Βλαντιμίρ Λεγκόϊντα.

Σε ερώτηση τι πρέπει να κάνουν οι πιστοί μετά από την απόφαση αυτή, συνέστησε την προσευχή, τονίζοντας ότι πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ουκρανίας ώστε να δουν πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα.

Εμφανίσεις: 300527
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: