Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/04 23:00

bolokolamsk

Του Αιμίλιου Πολυγένη


"Πιστεύουμε ότι η ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ακλόνητη, και θα πρέπει να υποστηρίζεται από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες" - ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Αφορμή των δηλώσεων του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, είναι η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο στο Φανάρι, όπου είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη, τόνισε ότι δεν έχει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών μεταξύ του Ποροσένκο και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος, ανέφερε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα συνεχίσει να προσεύεται για την υπέρβαση του σχίσματος στην Ουκρανία, και οι σχισματικοί να επιστρέψουν στην κανονική Εκκλησία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ονούφριο.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων, μεταξύ άλλων τόνισε: "Παρόλο αυτά, παραμένουμε ανοιχτοί στον ειλικρινή διάλογο".

Εμφανίσεις: 301144
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: