Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/02 17:50

kievo 6

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εκθέσεως των πινάκων με όλα τα μοναστήρια του Άγιου Όρους με ονομασία «Γραφικότητα του Αγίου Όρους στα ουκρανικά χρώματα» Στο Κίεβο

Διοργανωτής της εκθέσεως ήταν το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Η Ορθόδοξη κληρονομιά της Ουκρανίας στο Άγιον Όρος» σε συνεργασία με διακεκριμένο ζωγράφο της Ουκρανίας Vasyl Krasiokha.

Με την βοήθεια του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, ο ζωγράφος κ. Vasyl Krasiokha το 2017 επισκέφτηκε δύο δορες το Άγιον Όρος (πρώτη φορά κατά τη διάρκεια Μ. Σαρακοστής, και δεύτερη τέλος Μαΐου), και δούλευε επί τόπου σε όλα τα μοναστήρια.

Στα εγκαίνια ο διευθυντής του Ιδρύματος Andriy Us τόνισε ότι η συλλογή αυτή πρώτη και μοναδική στην Ουρανία, μέχρι τώρα είχαμε ξεχωριστά έργα.

Στα εγκαίνια παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αστραχάν καί Ενοτάϊεφκα κ. Ιωνάς, βοηθός του Μαρακαριώτατου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου, ο πρώην Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Volodymyr Shkoyrov, μέλη της Ενώσεως των Ζωγράφων της Ουκρανίας, κληρικοί και κάτοικοι του Κιέβου.

Επίσης να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια παρέστη και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου, Αρχιμ. Ειρηναίος (Βερικάκης), ευρισκομένος αυτές τις ήμερες στην Ουκρανία.

Τέλος το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Ορθόδοξη κληρονομιά της Ουκρανίας στο Άγιον Όρος» εξέφρασε πολλές ευχαριστίες σε όλες τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους για την φιλοξενία του Ουκρανού ζωγράφου κ. Vasyl Krasiokha.

kievo 1

kievo 1

kievo 1

kievo 1

kievo 1

kievo 1

kievo 1

kievo 1

kievo 1

kievo 1

kievo 1

kievo 1

kievo 1

kievo 1

kievo 1

kievo 1

kievo 1

 

Εμφανίσεις: 302974
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: