Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

mosxas boulgariasΟι δύο Προκαθήμενοι σε παλαιότερη συνάντηση

Ρεπορτάζ: Romfea.gr


Την Βουλγαρία θα επισκεφθεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στις αρχές Μαρτίου, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας θα επισκεφθεί τη Βουλγαρία, για να συμμετάσχει στους εορτασμούς με την ευκαιρία των 140 χρόνων από την απελευθέρωση της Βουλγαρίας από την Οθωμανική κυριαρχία στο ρωσοτουρκικό πόλεμο 1877 - 1878.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ρωσία και η Βουλγαρία έχουν αναπτύξει επαφές ενεργά μέσω του κοινοβουλίων, καθώς και με διάφορα τμήματα της Εκκλησίας.

Διπλωμάτης της Ρωσικής Κυβέρνησης ανέφερε ότι "η συνεργασία των δύο χωρών αναπτύσσεται γόνιμα, ενώ σημειώνεται πρόοδος στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις".

Οι εορτασμοί για την 140η επέτειο της απελευθέρωσης της Βουλγαρίας, θα κορυφωθούν το Σάββατο 3 Μαρτίου η μέρα της υπογραφής της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου, που επέστρεψε την χώρα στον πολιτικό χάρτη του κόσμου και απελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό.

Εμφανίσεις: 301335
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: