Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

oukranias onoufrios 1

Του ανταποκριτή της Romfea.gr στο Κιέβο, Αντωνίου Μασλώφ


Έκκληση για προσευχή προς την Υπεραγία Θεοτόκο απηύθυνε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας για την εορτή της Αγίας Σκέπης που τελέστηκε στο Καθολικό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Λαύρα των Σπηλαίων.

Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας έκανε έκκληση προς τους πιστούς να διαβάζουν τον Ακάθιστο Ύμνο, ώστε να μην προκληθούν συγκρούσεις κατά την διάρκεια του εορτασμού της Αγίας Σκέπης και να αποφευχθεί η κατάληψη της Λαύρας.

Να αναφερθεί ότι την Παρασκευή ο Ηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων Σεβ. Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσερνομπύλ κ. Παύλος, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, τον Πρωθυπουργό, τις υπηρεσίες ασφαλείας, τον Εισαγγελέα και την αστυνομία εκφράζοντας την ανησυχία του για τις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 14 μέχρι τις 17 Οκτωβρίου στο Κίεβο.

''Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα συμβεί κάτι, αλλά δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί ζήτησα την εφαρμογή μέτρων για την προστασία της Λαύρας των Σπηλαίων για την αποφυγή συγκρούσεων'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος.

Εμφανίσεις: 301496
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: