Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017

ilarionas 1

Πηγή: Romfea.gr


Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία μαζί με Ρ/Καθολική ομάδα εργασίας, πρόκειται να αποκαταστήσουν τα κατεστραμμένα χριστιανικά προσκυνήματα στη Συρία.

"Μια ομάδα εργασίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολική θα αναλάβουν την αποκατάσταση των Εκκλησιών στη Συρία, και θα συμβάλει στην ανάκαμψη του τόπου" - δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κατά τη διάρκεια του προγράμματος "Εκκλησία και Ειρήνη".

Παράλληλα τόνισε, ότι "εκτός από τις Εκκλησίες, είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να χτίσουν ξανά τα σπίτια τους, όσα καταστράφηκαν ολοσχερώς, αλλά και όσα έχουν υποστεί ζημιές".

"Είμαστε στην πρώτη θέση για τα μεγάλη κλίμακας έργα ανθρωπιστικού χαρακτήρα, γι΄ αυτό πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να δημιουργήσουμε για τους ανθρώπους, όλες τις προϋποθέσεις να αισθάνονται ασφαλείς στον τόπο τους" - ανέφερε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, υπογράμμισε ότι πολλές Εκκλησίες ακόμα και σήμερα καταστρέφονται και πολλά μοναστήρια λεηλατούνται.

Εμφανίσεις: 301591
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: