Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/01 12:11

ilarion trumb

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Για τον 45ος Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτείων μίλησε στην εκπομπή "Εκκλησία και ο κόσμος" ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Ο Σεβασμιώτατος στην αρχή της εκπομπής ανέφερε ότι εξέπληξε το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, διότι γι΄ πολλούς μήνες στη συνείδηση των Αμερικάνων είχε ριζώσει μια νίκη της Χίλαρυ Κλίντον.

"Σε όλα τα δημοσιεύματα και τα στατιστικά πάντα η Κλίντον ήταν λίγες μονάδες μπροστά από τον Ντόναλντ Τραμπ! Μην ξεχνάμε ότι λίγες ημέρες πριν τις εκλογές δημοσιεύθηκε δημοσκόπηση με νίκη της Χίλαρυ, που ούτε αυτό κατάφερε να της δώσει την νίκη των Προεδρικών Εκλογών" ανέφερε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι κανένας δεν ήταν προετοιμασμένος για την επερχόμενη νίκη του Τραμπ, ενώ το αποτέλεσμα απέδειξε ότι ο κόσμος σκέφτεται και ανταποκρίνεται αλλιώς στα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μίλησε και για την στάση του Ντόναλτν Τραμπ στο θέμα της Μέσης Ανατολής, υπογραμμίζοντας ότι μίλησε θαραλλέα και σωστά, ενώ έδωσε μια ισσοροπημένη αξιολόγηση της πολιτικής του.

"Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 15 χρόνια στη Μέση Ανατολή έχει προκληθεί σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική της Αμερικής, η οποία έχει επικριθεί πολύ έντονα από τον Τραμπ. Αντιλαμβάνεστε ότι για να σταματήσει το κύμα της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή, η οποία εκτείνεται σε όλο τον κόσμο που οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να μην νιώθουν πουθενά ασφαλείς. Χρειαζόμαστε κοινές προσπάθειες της Ρωσίας και της Αμερικής και γι΄ αυτό ο νέος Πρόεδρος μίλησε άμεσα" τόνισε ο Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Μόσχας.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιλαρίωνας πρόσθεσε: "Ο Τραμπ είπε ότι η Αμερική δεν πρέπει να είναι ένα παγκόσμιος χωροφύλακας, αλλά ούτε πρέπει να επιβάλει τα πρότυπά της σε όλο τον κόσμο. Στη Μέση Ανατολή τα πρότυπα των ΗΠΑ δεν έχουν εμβολιαστεί, επειδή οι άνθρωποι έχουν μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία, εντελώς διαφορετικές παραδασόσεις και ιστορία."

"Στη Μέση Ανατολή πρέπει να ζήσουν όπως θέλουν, διότι η επιβολή ξένων προτύπων οδηγεί στην κατάσταση που βλέπουμε τώρα, που είναι, η αχαλίνωτη τρομοκρατία" συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι "η ιδέα ενός μονοπολικού κόσμου, όπως δηλαδή η Αμερική να έλεγχει τα πάντα, σήμερα έχει καταστεί άνευ αντικειμένου και πρέπει να κοιτάξουμε να βρούμε νέα μοντέλα. Και νομίζω ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει την επιθυμία για αυτά τα μοντέλα, και ένας εταίρος με τον οποίο πρέπει να επιδιώξει συνεργασία είναι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν."

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ εξέφρασε την ελπίδα ότι η άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, θα ανοίξει μια νέα σελίδα στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις.

Εμφανίσεις: 303305
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: