Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/01 09:26

lavrof

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Να μην παρεμβαίνει στις υποθέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας κάλεσε το Κίεβο, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ.

''Οι διώξεις της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας και οι παρεμβάσεις της Ουκρανικής Κυβέρνησης στις υποθέσεις της Εκκλησίας, που για αιώνες συνέβαλε στην ενότητα του ουκρανικού λαού, πρέπει να σταματήσουν'' δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαβρόφ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, χαρακτήρισε ακόμη ιδιαίτερα ανησυχητική την κατάσταση των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή.

''Είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η κατάσταση των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή, ενώ η ηθελημένη εξόντωσή τους έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή πολιτιστικών μνημείων παγκόσμιας σημασίας" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών.

Επίσης ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε την λύπη του για την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μέση Ανατολή η οποία, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνει τα στραβά μάτια στα προβλήματα των Χριστιανών.

Κλείνοντας ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε: ''Είναι ατυχές το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητάει τα προβλημάτα των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, κάτω από το κάλυμμα της περιβόητης πολιτικής ορθότητας''.

Εμφανίσεις: 302375
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: