Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/01 13:32

kinito mosxas

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Το Πατριαρχείο Μόσχας βάζει τέλος στα δημοσιεύματα εκείνα όπου Ρωσική εταιρεία με έδρα την Ελβετία που ειδικεύεται στην κατασκευή κινητών τηλεφώνων πολυτελείας, εξέφρασε την επιθυμία να δωρίσει στον Πατριάρχη Κύριλλο ένα χρυσό κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr το Πατριαρχείο Μόσχας δεν χαιρετίζει την ιδέα αυτή, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα άρεσε στον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας.

"Ο Πατριάρχης Κύριλλος δεν χρειάζεται τηλέφωνο που καλύπτεται από φύλλα χρυσού, γι΄ αυτό θα πρότεινα στην εταιρεία να το πουλήσει και να δωρίσει τα χρήματα για μια ανέγερση εκκλησίας η ορφανοτροφείου" - δήλωσε χαρακτηριστικά ο π. Αλέξανδρος Βολκώφ της Υπηρεσίας Τύπου του Πατριαρχείου.

Η συσκευή του τηλεφώνου που θέλουν να προσφέρουν στον Πατριάρχη θα είναι καλυμμένη με φύλλο χρυσού, το οποίο «απλώνεται» πάνω στο σώμα της συσκευής με βάση τις τεχνικές επιχρύσωσης που χρησιμοποιούνται για την επιχρύσωση των τρούλων στους ναούς της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στο πίσω μέρος του τηλεφώνου και συγκεκριμένα πάνω στο καπάκι του θα είναι χαραγμένος ένας σταυρός και τα γράμματα "Σώσον και φύλαξον ημάς".

Τα κουμπιά του πολυτελούς αυτού κινητού, θα είναι διακοσμημένα με διαμάντια και η τιμή του φυσικά θα είναι ανάλογη, όπως αρμόζει σ ένα κινητό πολυτελείας.

Συγκεκριμένα θα αρχίζει από τις 380 χιλιάδες ρούβλια και θα φθάνει τις 500 χιλιάδες, δηλαδή θα στοιχίζει 6000-8000 ευρώ!

Εμφανίσεις: 303775
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: