Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/01 15:27

kirillos1

Πηγή: Romfea.gr


Την Ουγγαρία σχεδιάζει να επισκεφθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

"Είμαι στην ευχάριστη θέση να αποδεχθώ την πρόσκλησή σας, γιατί αγάπη ιδιαίτερα την Ουγγαρία, μια χώρα που οι Ρώσοι την αισθάνονται σαν δική τους" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Κύριλλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Υπουργό Θρησκευμάτων της Ουγγαρίας.

Ο Υπουργός προσκάλεσε τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας να επισκεφθεί την Ουγγαρία, μετά το πέρας των εργασιών αποκατάστασης του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως στην Βουδαπέστη.

Επίσης ο Υπουργός κ. Σόλτες ανέφερε ότι ο διαχειριστής από πλευράς Ρωσίας στην Βουδαπέστη Επίσκοπος Ποντόλσκ κ. Τύχων, έφερε σε ένα άλλο επίπεδο τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας και ήδη υπάρχουν ορατά αποτελέσματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Υπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από την Θεία Λειτουργία που παρακολούθησε στον Ναό της Κοιμήσεως στο Κρεμλίνο, που παρόλο ότι είναι Καθολικός, ένιωσε πολύ κατάνυξη.

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που άνθρωποι σαν εσάς βρίσκονται δίπλα στον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, που από κοινού υπερασπίζεστε τις χριστιανικές αξίες" υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Εμφανίσεις: 301929
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: