Γράφτηκε από τον/την ΚΥΠΕ. 03/09 11:24

abet 1

Ο Κύπριος Αιγυπτιώτης Αντώνης Καζαμίας ανέλαβε από χθες νέος Διαχειριστικός Διευθυντής του ιστορικού Ιδρύματος Αμπέτ, υπό την ευθύνη του οποίου παροικιακού σωματείου λειτουργεί η Αμπέτειος Σχολή Καΐρου.

Την απόφαση πήρε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Φαράν και Ραϊθούς και Πρόεδρος του Ιδρύματος Αμπετείου Σχολής κ. Δαμιανός, καλωσορίζοντας στο ΔΣ της Σχολής ως νέο Αντιπρόεδρο και εκπρόσωπό του, τον Κύπριο Αιγυπτιώτη επιχειρηματία.

Ο κ. Αντώνης Καζαμίας, απόφοιτος ο ίδιος του σχολείου αλλά και πάντοτε στάθηκε στο πλευρό της Ιεράς Μονής Σινά, τελεί τα τελευταία χρόνια και Σύμβουλος του Κυβερνήτη του Νοτίου Σινά, Στρατηγού Χάλιντ Φούντα, ενός από τους πιο φιλέλληνες Αιγυπτιώτες αξιωματούχους.

Η Αμπέτειος Σχολή είναι ένα από τα παλαιότερα ομογενειακά σχολεία στον κόσμο. Λειτουργεί από το 1861.

Με δήλωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του Κύπριου Αιγυπτιώτη κ. Καζαμία, ο οποίος θα εκπροσωπεί τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό και Πρόεδρο του Ιδρύματος του ιστορικού σχολείου της Αμπετείου, σε όλες τις αρχές, τόσο τις ελληνικές, τις κυπριακές όσο και τις αιγυπτιακές.

Να σημειωθεί ότι η Αμπέτειος Σχολή προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο στην τοπική αιγυπτιακή κοινωνία, καθώς λειτουργεί και αραβόφωνο αλλά και αγγλόφωνο τμήμα για 1.500 περίπου Αιγυπτίους μαθητές, ενώ υπάρχει και η προοπτική ένταξης της ελληνικής γλώσσας στα τμήματα αυτά, με πρόταση του Αρχιεπισκόπου Σινά Δαμιανού και με την ευθύνη πλέον του νέου Διαχειριστικού Δ/ντή κ. Αντώνη Καζαμία.

Εμφανίσεις: 300647
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: