Γράφτηκε από τον/την Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. 27/05 22:13

apodosi ierosolima

Την Τετάρτην, 14ην/ 27ην Μαίου 2020, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα. Η εορτή αυτή εωρτάσθη ως συμπλήρωσις των τεσσαράκοντα αναστασίμων ημερών χαράς, ειρήνης και αγαλλιάσεως παρά του Αναστάντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Η εορτή αυτή εωρτάσθη ως η ημέρα του Πάσχα. Κατ’ αυτήν, εκτός των Βιβλικών Αναγνωσμάτων εψάλησαν τα τροπάρια ως και τη ημέρα του Πάσχα.

Διά την εορτήν ταύτην ετελέσθη θεία Λειτουργία εις τον Ναόν της Αναστάσεως μετά περιωρισμένου αριθμού πιστών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου.

Εις την Λειτουργίαν ταύτην κατήλθεν κατά το έθος η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά των Αγιοταφιτών Πατέρων άμα τη Απολύσει της ακολουθίας των εις τον μοναστηριακόν Ναόν των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Μετά την Λειτουργίαν εις τον Ναόν της Αναστάσεως, η Αρχιερατική Συνοδεία υπέβαλε τα σέβη αυτής προς τον Μακαριώτατον εις το Πατριαρχείον.

Εμφανίσεις: 301473
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: